Omrekenen kubieke meter naar kubieke centimeter

/ 02.03.2021 / Josephus

Probeer het maar eens over te gieten in een melkpak. Als je in deze kubus water zou gieten, dan zou hier precies 1 liter in kunnen. Als je een kubusvormig bakje van precies 10 cm lang, breed en hoog vult met water, dan is dat precies 1 liter water.

Haal alle meubels uit de kamer. Onafhankelijk van de presentatie van de resultaten is de maximale nauwkeurigheid van deze calculator 14 plaatsen.

Probeer het maar eens over te gieten in een melkpak. Inhoud Hoe groot is een huiskamer? Hoe moet je omrekenen in kubieke meters? Kubieke centimeter to Kubieke meter. Dit metriek stelsel kun je zien als een soort trap.

Het aantal munten is dus x zo groot als het aantal briefjes. En blokje is een kubieke centimeter! Dat is dan al 40 m 3! Dit maakt met name zeer grote en zeer kleine aantallen gemakkelijker leesbaar. Dan, wanneer dit zinvol is om dat te do.

Dit is gelijk aan 3.

Volumes Converteren

Onafhankelijk van de presentatie van de resultaten is de maximale nauwkeurigheid van deze calculator 14 plaatsen. Plaats antwoord.

Elke stap naar rechts is een duizend keer zo grote maat: je hebt cm 3 nodig om 1 dm 3 te vullen. Vergelijk het met: Een briefje van euro is x zo veel waard als een munt van 1 euro. Bijvoorbeeld, 1, 1 × 10 Home Eenhedenomrekenmachine Eenhedenrekenmachine.

  • Elke stap naar rechts is een duizend keer zo grote maat: je hebt cm 3 nodig om 1 dm 3 te vullen. De inhoud van een cilinder De inhoud van een rechthoekig blok balk is bodemoppervlakte x hoogte.
  • De hoogste traptrede zijn de kubieke kilometers. In het metriek stelsel ga je van kubieke meter naar kubieke decimeter één traptrede omlaag, dus vermenigvuldig je het getal met 1.

Home Eenhedenomrekenmachine Eenhedenrekenmachine. Bovendien maakt de rekenmachine het mogelijk om wiskundige uitdrukkingen te gebruiken. Dan, wanneer dit zinvol is om dat te do? Alleen maak je geen sprongen van 10 maar van Bv. De op deze manier gecombineerde meeteenheden moeten natuurlijk bij elkaar passen en zinvol zijn in de betreffende combinatie.

Kubieke meter naar kubieke centimeter

Bestellen Inloggen. Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag. Alleen maak je geen sprongen van 10 maar van Bv. Op die manier kun je langs de lange zijde van de kamer 8 kubieke meters neerzetten.

Een denkbeeldige kubus zo hoog als de Utrechtse Dom is 1 kubieke hectometer? De laagste traptrede zijn de kubieke millimeters. Voor het bovenstaande voorbeeld zou het er dan zo uitzien: 1 De lengte, oftewel 10 cm, 2 en 3 - Groep 7. Entreetoets Oefenboeken - Deel 1.

Kubieke centimeter to Kubieke meter

Vraag volgen. Je kunt het volume of de inhoud van een bol uitrekenen als je de  diameter weet. Home Eenhedenomrekenmachine Eenhedenrekenmachine. MOB-versie Naar grote versie. Voorbeeld: opnieuw die bol met diameter 20 cm.

  • Daar heb je 2,5 van die lagen voor nodig.
  • Indien op deze plaats geen vinkje is geplaatst, dan wordt het resultaat op de gebruikelijke manier weergegeven.
  • Als je 1 cm 3 hebt, heb je mm 3.
  • Stel zelf een vraag Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

Door deze gegevens met elkaar te vermenigvuldigen bereken je de inhoud. Extra weetje: 1dm3 noemen we ook 1 liter. Citotoets Oefenboeken - Deel 1, 2 en 3 - Groep 8. Hoeveel dm 3  is dat? Meer daarover op de pagina Liters, omrekenen kubieke meter naar kubieke centimeter. Dat is de grootte van een kubus van 1 meter breed, 1 meter free pokecoins pokemon go en een meter hoog!

Je kunt het metriek stelsel zien als een soort trap.

Hoeveel Kubieke centimeter is 1 Kubieke meter?

Citotoets Oefenboeken - Deel 1, 2 en 3 - Groep 8. Graag simpele uitleg, heel erg bedankt!!! Jij legt het tenminste duidelijk uit. Liter Als je een kubusvormig bakje van precies 10 cm lang, breed en hoog vult met water, dan is dat precies 1 liter water.

Dat zou voor de meeste toepassingen nauwkeurig genoeg moeten zijn. Een traptrede naar beneden moet je vermenigvuldigen met duizend x 1. Maar verschillende meeteenheden kunnen ook direct aan elkaar worden gekoppeld bij de conversie.

Andere: