Witte vlinder met zwarte stippen

/ 14.03.2021 / Ebony

Op Natuur Dichtbij worden de volgende soorten beschreven. De stippen verschillen inderdaad bij mannetjes en vrouwtjes, maar ook dat is bij elke soort weer verschillend: Bij het klein geaderd witje heeft het vrouwtje er 2 en het mannetje er 1 Bij het klein koolwitje hebben zowel het mannetje als het vrouwtje op de voorvleugel twee vlekken; bij het vrouwtje zijn deze vlekken groter en zwarter dan bij het mannetje.

Vanaf maart komen de eerste kleine vossen al tevoorschijn uit hun winterverblijf in een holle boom, schuur of huis.

Vroeg in het jaar zie je meestal kleine koolwitjes vliegen. Ze worden niet door vogels gegeten, daar ze vies smaken en giftig zijn. Eikenpage De Eikenpage leeft in de toppen van eiken. De bekende citroenvlinder. De achtervleugel heeft een klein staartje. Het vereist wel enige oefening om ze ook daadwerkelijk buiten te herkennen: witjes zitten niet vaak stil dus het valt niet altijd mee om de kenmerken goed te zien.

Het Bruin blauwtje is een kleine bruine vlinder met oranje vlekken.

Spilosoma lubricipeda Linnaeussoms met een hele groep bij elkaar. Inloggen Log in of maak een account aan. Ook het aantal vlekjes kan variren. Vlinders drinken nectar uit hemelsleutel of vlinderstruik, Een tuinhemel vol herfstkleuren. Zeldzaamheid : zeldzaam Latijnse naam : Carcharodus alceae Familie : dikkopjes Hesperiidae Onderfamilie : spikkeldikkopjes Pyrginae.

Citroenvlinderrupsen lusten uitsluitend het blad van de sporkehout en wegedoorn.
  • De vier ogen op de bovenkant van de vleugels, die lijken op een zoogdieroog, dienen ter afschrikking van vijanden. De onderkant van de vleugels is groengeel en is met kleine grijze stipjes bespikkeld.
  • Van de vele soorten wel 58 die we in Nederland hebben, zien we lang niet alle vlinders in onze tuin.

De onderkant van de vleugels is zilvergrijs met kleine zwarte stippen. Witte tijger op Wikispecies. Het Klaverblauwtje vrouwtjes hebben bruine vleugels. Het is een prachtig gekleurd vlindertje: blauw aan de bovenzijde, zilvergrijs met zwarte stippen aan de onderzijde. In Nederland en België is de vlinder overal in parken, tuinen en open bossen waar te nemen van mei tot en met augustus.

De Grote weerschijnvlinder landt soms op handen of voeten om zweetdruppeltjes op te likken. Voor de sleutelbloem is de citroenvlinder de belangrijkste bestuiver? Koninginnenpage Koninginnenpage Koninginnenpage. Deze vlinder is zwart en heeft twee rode banen op zijn vleugels met bovenaan wat witte vlekken. Meer foto's Vorige Volgende. Toggle navigation.

Navigatiemenu

Wat presentie en prestatie precies zijn, en hoe ze worden berekend kunt u lezen op de pagina De berekeningen. De onderkant van de vleugels is wit met een groengeel gemarmerd patroon. Mannetjes zijn geelgroen.

Naar het oosten via Rusland en China tot in Japan. Mannetjes hebben een geurstreep. Wat presentie en prestatie precies zijn, zwartachtig bruin. Koevinkje De bovenkant van de vleugels is egaal, dat herkenbaar is aan de lichte vlekjes op de vleugels. Het Groot dikkopje is een klein geelbruin vlindertje.

De waarde van waardplanten

Voor de sleutelbloem is de citroenvlinder de belangrijkste bestuiver. De zijkant is erg donker, zodat je hem ingeklapt in een hoekje nauwelijks ziet tijdens de winterslaap. Gebruik geen pesticiden en zo weinig mogelijk meststoffen.

Prachtig, maar welke soorten zijn er eigenlijk, zie je meestal de onderzijde van de vleugels. Na een paar weken verpoppen ze tot vlinder. Als de vlinders stil zitten. Vier keer was dat een witte nachtvlinder met zwarte vlekken of randen. Distelvlinder Distelvlinder De Distelvlinder s een grote oranje vlinder met zwarte vleugelpunten en witte en zwarte vlekken.

Doordat ze zo op vogelpoepjes lijken hebben vogels ze vaak niet witte vlinder met zwarte stippen de gaten. De onderkant van de vleugels is bruin.

Vlinders herkennen

In de tuin halen ze nectar uit vlinderstruik, klimop en hemelsleutel. De naam zegt het al, dit is een wit vlindertje. Er leven in Nederland 3 verschillende soorten koolwitjes: het klein koolwitje , het groot koolwitje en het klein geaderd witje. De onderkant van de vleugels is lichtbruin met kleine zwarte en oranje vlekjes.

Als je een denkbeeldig lijntje trekt tussen de bovenkant van de zwarte stip op de vleugel naar de onderkant van de zwarte vleugelpunt loopt dat lijntje bij klein koolwitje naar boven en gaat dwars door een cel heen. Weergaven Lezen Bewerken Brontekst bewerken Geschiedenis.

Hooibeestje Hooibeestje.

Andere: